Дигитална Варна на Иво Илиев – размисли и страсти за мартенските обучения

В последната неделя на март получих покана и имах удоволствието и възможността да присъствам на последното (за мое огромно съжаление) обучение от поредицата обучения на тема дигитален маркетинг, интернет бизнес и онлайн комуникации – Дигитална Варна.

Обученията бяха общо 4 – в 4 от неделите на м. Март, проведоха се в Арт-салона на радио Варна, а организаторът им беше едно от най-големите имена в областта на интернет маркетинга и социалните мрежи в България Иво Илиев.

Като гост лектори на обученията през различните седмици, освен Иво Илиев, се изявиха също наложили се имена: Евгени Йорданов, Димитър Димитров, Невяна Коева, Любомир Любомиров. Не успях да гледам повечето от тях (за мое щастие съм ги гледала и слушала на друго събитие – Е-Мениджър 2).

Иво Илиев и Любо Любомиров

Иво Илиев и Любо Любомиров

 

Последните лекции на Дигитална Варна на Иво и Любо включваха:

  • Маркетинг в Ерата на Вниманието (Иво) – какво са „вирусните“ реклами, как и защо се правят, какви са типовете потребители към днешна дата, как от потенциалните клиенти да направим реални такива, успешни примери;
  • Интернет комуникация с клиенти (Иво) – как типовете клиенти (лидери на мнение (инфлуенсъри), клиенти-застъпници, хейтъри, просуматори, бранд-евангелисти, социални „свързочници“) (могат да) влияят на онлайн репутацията на фирмата, как да спечелим инфлуенсърите и да комуникираме с хейтърите, успешни примери;
Източник: http://ivosiliev.com

Източник: http://ivosiliev.com

  • Guerilla marketing (Любо) – какво е партизански маркетинг, с какво е характерен, как да го използваме в помощ на бизнеса в уеб, успешни примери;
  • Предизвикване на мълва в YouTube и Facebook (Иво) – какви трикове може да се приложат, кое видео е вирусно, кой прави вирусното видео вирудно, успешни примери.

Темите не бяха строго разграничени една от друга, преплитаха се.

Всичко, за което лекторите говориха, е свързано с работата ми. Много от нещата не ги знаех, много примери видях, които досега не бях. С шест думи: беше полезно и съм много доволна. (А също, на всички присъстващи беше предоставен линк, на който има материали и презентации по темите.)

Важно е да отбележа, че в залата на Арт-салона на радио Варна видях много колеги, с някои от които работим по различни проекти. Също така си разлях и кафето, но това не е никак важно.

 

Събитията Дигитална Варна, които наистина са си събития за Варна, имайки предвид, че в града ни почти липсват подобни, бяха глътка свеж въздух за много от нас. Успяхме да си сверим часовниците (на 31 март – буквално!). Някои от нас си тръгнаха с нови, свежи идеи.

Не знам дали организаторите са замислили повторение, но е добре да предвидят поне няколко такива.  Оставиха след себе си

доволни хора,

по-знаещи,

по-искащи,

по-идейни,

по-полезни както за себе си, така и за фирмите, в/за които работят.

Пълна зала всеки път

Пълна зала всеки път

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...