Тръгнете по стъпките на Дракона!

С този текст ще изляза за малко от сферата на писането и копирайтинга, за да Ви представя една идея, която много харесах. Тя е свързана с презентации. Но да караме поред.

 

Какво е презентация?

Според мен дефинициите са две:

 • Според първата, презентацията най-общо е средство за нагледно представяне на определена цел (продукт, идея, бизнес). Обикновено се прави с компютърната програма Power Point, след което се представя на публика с цел продажба на нещо (на продукт, услуга, на нас самите…). Понякога – успешно, понякога – не.
 • Второто „определение“ си е лично мое: презентацията е нещо, което не всеки може да създаде правилно (въздействащо, работещо), а презентирането е дейност, свързана с говорене пред публика, от която много хора се страхуват като от огън. (Включително и аз.)

 

Какво можем да постигнем с правилно презентиране?

Сещам се за два основни „бонуса“ на добрата презентация и правилното презентиране:

 • Да постигнем успех в работата си – да станем известни, да продаваме повече, да намираме повече клиенти, да лансираме идеите си… Накратко – да става това, което искаме ние!
 • Да си намерим работа!

 

Защо ви говоря за това?

Причините отново са две:

 • Първата е, че зрителното възприятие има силно въздействие върху аудиторията – когато една идея / продукт се представя визуално и емоционално, а не само вербално и сухо, нейният шанс да бъде реализирана / продаден е много по-голям. Ето защо създаването и използването на презентации се наложи в продажбите, в рекламата, в бизнеса, в обучението и т.н. Сега настъпи моментът да изпъкнат добрите презентации!
 • Втората причина е, че искам да ви представя един курс по презентационни умения, наречен „По стъпките на Дракона“.

 

Какво представлява курсът „По стъпките на Дракона“?

По стъпките на Дракона

По стъпките на Дракона

И тук има два варианта на отговор, но първо ще ви запозная накратко с общата част.

Курсът „По стъпките на Дракона“ е вдъхновен от философията на големия кунг-фу боец Брус Лий. Това е курс по презентационни умения и говорене пред публика.

Говоренето пред публика е колкото важно умение в съвременния бизнес, толкова и стресиращо! Заставането пред хора, които гледат теб, слушат с внимание (ако са се наспали) какво казваш, следят дали няма да сгрешиш – това са неща, които могат да сковат много хора – дори и да са подготвени с отлични презентации и да са репетирали това десетки пъти пред огледалото. Ако пък самата презентация не е на ниво – е, тогава проблемите стават повечко, нали?

Курсът „По стъпките на Дракона“ се състои от 4 модула, които се провеждат в 4 последователни седмици. Всеки модул включва учебна част с лекции, домашна работа и представяне на домашната работа.

А ето ги и двата варианта на курса, за които ви казах няколко реда по-горе:

„По стъпките на Дракона“ във ВАРНА – старт на 26.10.2013 г. при следната програма:

Модул 1: 26.10.2013 г. от 13:30 до 18:30 ч.

Модул 2: 27.10.2013 г. от 13:30 до 18:30 ч.

Модул 3: 09.11.2013 г. от 13:30 до 18:30 ч. (защита домашни – от 10:00 ч.)

Модул 4: 10.11.2013 г. от 13:30 до 18:30 ч. (защита домашни – от 10:00 ч.)

Финално представяне: 24.11.2013 г. от 10:00 ч.

 

„По стъпките на Дракона“ в СОФИЯ – старт на 29.09.2013 г. при следната програма:

Модул 1: 29.09.2013 г. от 13:30 до 18:30 ч.

Модул 2: 06.10.2013 г. от 13:30 до 18:30 ч. (защита домашни – от 10:00 ч.)

Модул 3: 20.10.2013 г. от 13:30 до 18:30 ч. (защита домашни – от 10:00 ч.)

Модул 4: 03.11.2013 г. от 13:30 до 18:30 ч. (защита домашни – от 10:00 ч.)

Финално представяне: 17.11.2013 г. от 10:00 ч.

 

Защо да тръгнете „По стъпките на Дракона“?

Ето тук вече ще падне изброяване на причини (защото изобщо не са само две!):

 • Курсът включва освен теория, но и много практически упражнения.
 • Ще даде възможност на всеки курсист да се изяви пред себеподобни (другите курсисти) със своя презентация и да покаже домашните си.
 • Ще може да получи съвети за това кое прави добре и кое може да прави още по-добре – преди да се изправи в реални условия пред реални купуващи!
 • Подходящ е за много хора – на които им се налага да представят търговски продукти, да водят преговори, да изнасят лекции, да участват в семинари, да представят успешно себе си, да презентират бизнеса си пред другите (инвеститори в бизнеса, партньори).
 • Има две много успешни предишни издания, в които обучаваните са започнали да постигат успехи, а някои от тях да си намерят работа.
 • Ще ви срещне с различни хора в ролята им на лектори, които по един или друг начин говорят пред публика и умеят да презентират и влияят – преподаватели, артисти, консултанти, певци…
 • Организира се от един от най-добрите презентатори в страната – Майк Рам (ще ви разкажа повече за него утре).

 

И така, ако сте се открили в който и да е от тези редове, не се колебайте – този курс е за вас! Тръгнете по стъпките на Дракона като се регистрирате тук.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...