SEO одит от Николай Галинов и Optimization.bg

Знаете ли какво е SEO? Аз имам известни познания по темата, но изобщо не мога да кажа, че знам много, да не говорим за всичко.

SEO (е най-добре да) се прави от хора, специалисти, на които това им е работата, които знаят, следят, търсят и прилагат знанията си на практика. В SEO има динамика, често има нови неща, извършват се безброй дейности, непознати за мен. Затова смятам, че SEO специалистите са някакви извънземни същества със свръх способности, знания и сили!

Началният етап на оптимизацията се нарича одит на сайта. Това е разглеждане на сайта „отвътре“. Гледат се Н тагове, изходящи връзки, HTML грешки, проблемни линкове и още доста неща, които не се виждат с просто око.

След като се определи състоянието на сайта, собственикът му получава нещо като доклад, в който са описани проблемите, по които трябва да се работи (понякога месеци наред!). Целта е да се подобрят позициите на сайта в Google, разбира се! Мога твърдо да заявя, че без този SEO одит не може! Няма как да се подобрява нещо, за което не се знае нищо.

 

Част от SEO одита

Част от SEO одита

Защо ви говоря всичко това?

Преди около два месеца (в началото на април) моят блог за копирайтинг silvaforest.net се сдоби със собствен SEO одит! Това се случи, благодарение на Николай Галинов от Optimization.bg. Ники и колегите му бяха така добри да направят безплатно този одит, от който аз разбрах наистина много ценни неща за блога ми (който е мой фирмен сайт).

Тъй като никога нищо не му беше правено, се оказа, че има доста проблеми, за които не подозирах – свързани с H тагове, дублирано съдържание, липса на HTML карта, проблеми с XML картата, празни страници, HTML грешки, CSS грешки, грешки в Google Webmaster Tools… Виждате, че кашата е пълна! (Сигурно може и по-зле да е, но аз и от това се уплаших.)

След одита на silvaforest.net бяха направени и някои подобрения, за да се премахнат поне част от грешките.

В момента най-големият недостатък на блога ми според мен е това, че много рядко пиша нещо ново. Не остава време (познато ви е това оправдание, нали?). Но пък вече си имам 5 звездички под всеки текст и всеки може да го оцени, защото е важно за оптимизацията. (Цъкайте 5 звездички, моля! :) )

 

Кои са Optimization.bg?

“Оптимизейшън.бг ООД” съществува от 2010 г. и развива дейността си в областта на SEO и онлайн маркетинга. Екипът на фирмата оптимизира сайтове за Google.bg и Yandex.ru, за да увеличи трафика към сайтовете на клиентите си, да ги класира в топ 3 и да спомогне за увеличаване на продажбите им. Повече може да видите тук.

 

Благодаря на Optimization.bg и ги препоръчвам най-отговорно!