Николай Илиев, IT-Academy.BG: Най-голям интерес има към курсовете за програмиране

Първият пост в чисто новия ми блог е в най-интересната ми рубрика – Интервю във вторник. Гостува ми Николай Илиев от IT-Academy.BG.

 

Вижте кой е Николай Илиев и какво ми отговори на въпросите.

 

Николай Илиев от IT-Academy.BG

Николай Илиев от IT-Academy.BG

Здравей. Представи се накратко.

Здравейте, казвам се Николай Илиев и съм основател и управител на учебен център IT-Academy.BG.

 

Какво е IT-Academy.BG?

Ние сме IT учебен център, предлагащ курсове за програмиране, софтуерно тестване и интернет маркетинг. Идеята ни е да предоставим качествено обучение на всички начинаещи в тази сфера, помагайки им да развият и обогатят знанията си. Паралелно с това изграждаме правилно мислене в тях и им помагаме в кариерната реализация.

Ние се явяваме по-качествена и ефективна алтернатива на университетите, тъй като сме много строго специализирани, не се учат ненужни неща, а само най-използвани и съвременни методики и всичко това е преподадено от доказали се експерти, работещи паралелно в големи софтуерни фирми.

 

Към кои курсове на IT-Academy.BG интересът е най-голям? Какви хора са курсистите (работещи, студенти, в коя сфера са интересите им)?

Особено голям интерес има към курсовете за програмиране – Java, JavaScript, PHP, C#. Други също особено предпочитани обучения са софтуерното тестване, което е за хора, които искат да бъдат от другата страна на барикадата – да проверяват създаденото от програмистите, както и курсът за все по-популярното SEO за търсачки.

Стартирайки преди година, предполагахме, че ще събудим интерес главно в студентите, което и се случи, но бяхме изненадани, че има и много други хора в най-различна възраст и настояща месторабота, които търсят преквалификация и се обръщат към нас.

 

Какви са предстоящите курсове за догодина? Кога? С какво можеш да ги похвалиш?

Стартираме 2015 г. с ново обучение – курс за уеб дизайн програмиране на HTML & CSS. Няколко дни след това ще стартират и добре познатите курсове по JavaScript и софтуерно тестване (QA). Стараем се да отговаряме адекватно и най-скоро на интересите на потенциалните ни курсисти.

 

С какво курсовете на IT-Academy.BG се различават от конкурентните?

До момента предлагаме възможно най-малки групи обучаващи се, което дава по-голяма възможност за индивидуално отношение на лектора спрямо развитието на всеки един курсист. Поддържаме едни от достъпните цени, без това да влияе на качественото преподаване. И не на последно място – всеки наш курсист получава специален подарък от спонсора ни SuperHosting.BG.

 

Колко курса сте направили досега в IT-Academy.BG? Колко курсисти са ви се доверили?

В рамките на една година сме провели 12 курса, в които са участвали над 100 човека. Това, с което се гордеем, е, че има голям процент от тях, които са си намерили работа след успешно завършилото обучение при нас.

 

Кажи ми малко повече за лекторите – нещо, което не е написано в сайта.

Лекторите ни са много отдадени на дейността си при нас. Всеки един от тях е бил преди години на мястото на курсистите ни и знае колко трудно е да се развиваш в тази сфера без правилните насоки и подходящо сервираната информация. Насърчават постоянно намирането и усвояването на нова информация, както и работата в екип.

 

Какво искаш да се промени в мисленето на хората, търсещи услугите на IT-Academy.BG?

Доста често получаваме следния въпрос – ще получа ли сертификат? На всички обясняваме, че ще получат сертификат, но той не е от съществено значение в този бранш, тъй като софтуерни специалисти се наемат на работа спрямо демонстрирани знания и умения.

 

Кажи ми поне една твоя мечта, свързана с IT-Academy.BG.

През тази една година част от мечтата ни за IT-Academy.BG се сбъдна – добихме популярност, същевременно много хора ни се довериха и най-важното е, че останаха удоволетворени от това, което им предложихме. Единствено можем да си пожелаем този подем да продължи, тъй като наистина сме много добри в това, което правим, и можем да променим кариерното развитие на много хора.

 

Искаш ли да споделиш нещо, което не съм те питала? Какво?

На всички е ясно, че IT сферата предлага неограничени възможности за високоплатена работа. Има огромен глад за качествени кадри. Образовайте се. Ние ще се радваме да бъдем ваш партньор в този процес.

 

Благодаря на Николай Илиев, че се включи тук и че беше толкова отзивчив. Пожелавам на него и колегите му много професионални успехи и реализирани курсисти.

 

Ако тази статия ви е харесала и мислите, че е полезна, ще се радвам да я споделите.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...